খাৰ
শুকান
পূৰাকল বা কলগছৰ পৰা পৰিশ্ৰুত তথা খাৰুৱা ছাইসদৃশ সম্ভাৰ | ভিন্ন যেনে
অমিতা খাৰ, পালেং খাৰ, বেঙেনা খাৰ আৰু মাটি মাহৰ খাৰ আদিৰ প্ৰস্তুতকৰণত খাৰ
বহুলভাৱে ব্যৱহৃত হয় |
পঁইতাভাত
গ্ৰীষ্মকালীন
সময়ত অসমত জনপ্ৰিয় এবিধ জুতিলগা সম্ভাৰ | আগদিনাৰ ৰৈ যোৱা ভাতৰ লগত
পানী, সৰিয়হৰ তেল, নিমখ আদি মিহলি কৰি জলকীয়া, পিয়াঁজ তথা বাঁহৰ গাজৰ লগত
জুতি লগাই খোৱা এক খাদ্য সম্ভাৰ |
খাৰলি
খাৰলি সৰিয়হৰ গুটি আৰু কলা-খাৰৰ দ্বাৰা প্ৰস্তুত কৰা হয় | ইয়াক সাধাৰণতে চাট্ নি হিচাপে আহাৰৰ লগত সেৱন কৰা দেখা যায় |
খৰিচা
খৰিচা হৈছে বাহৰ গাজৰ পৰা প্ৰস্তুত কৰা এক খাদ্য যাক ধৰণৰ আঞ্জা আৰু চালাদ তৈয়াৰ কৰাত ব্যৱহাৰ কৰা হয় |
মন্তব্য কৰক